Hem > Uncategorized > MP + Alliansen = nästan sant (2010)

MP + Alliansen = nästan sant (2010)


.

.

MP utökar samarbetet med alliansen: ”Miljöpartiet vill utöka samarbetet med alliansen. Med målet att blockera Sverigedemokraterna i riksdagen.

– Vi tänker samarbeta med alliansen i integrations- och flyktingfrågor, säger MP-språkröret Peter Eriksson, vid en presskonferens i dag.”

Vad som händer med de rödgröna frågorna framgår inte:

– Miljö
– Social/Ekonomisk rättvisa
– Jämställdhet etc.

Tråkigt att MP inte kommer med några miljökrav. Kärnkraftsfrågan är brännande het och även i andra miljöfrågor kunde MP faktiskt ha gjort någon nytta.

Är Miljöpartiet alls ett miljöparti?

Sannolikt kommer inte de Röd(gröna) att opponera sig mot Alliansens budgetförslag. I så fall måste de vara i majoritet. Några sådana förhandlingar med småpartierna i Alliansen verkar inte aktuella. Man nöjer sig med att slicka sina sår efter valförlusten. Troligen är (s) glada att de slipper regera.

Rödgrönt samarbete? Alltmer osäkert enligt ett språkrör.

Möjligen ångrar sig de som lagt sin röst på just Miljöpartiet i den Rödgröna alliansen. Åtminstone om de röstat för en bättre miljöpolitik. Eller trott på MP:s sociala/ekonomiska engagemang.

Vilka Allians-frågor kommer Miljöpartiet att stödja i utbyte mot en generösare flyktingpolitik?

Fortsatt utförsäkring av sjuka? Flera A-kasseförsämringar? Fortsatt ökad arbetslöshet? Krav på sänkta löner? Ytterligare tryck på svaga och utsatta grupper? Större klyftor? Mer nedskärningar i det svenska välfärdssystemet? Ännu mer försämrad miljö?

Frågan dallrar i luften. .

.
Kanske är det dags att starta ett riktigt miljöparti.

.

.

Relaterat inlägg

DN, DN, DN, SvT, SvD, SydSv, GP, ab

  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Lämna en kommentar