Hem > Uncategorized > Guilty as Hell – Or Else?

Guilty as Hell – Or Else?


DN:s förstasida

Ska OBL hjälpa Assange att övertyga svenska myndigheter om hans oskuld?
Ska hackers attackera Stockholms Tingsrätt?

Scenariot är som hämtat ur en svensktillämpad science-fiction-följetong.
Världarnas krig? Eller på riktigt? Man bävar.

Wikileaksledaren Assange flyr från Stockholm till nordlig ort för att ta semester från den pågående utredningen om våldtäkt/sexuellt ofredande/våldtäkt, sexuellt tvång/[annat]. Istället hänvisar han till sina advokater som tydligen måste företräda honom hos polis- och åklagarmyndigheterna för att han inte ska råka försäga sig om vad som egentligen hände den där påstått våta morgonen i Enköping.

Motsägelsefullt, då Assange redan den 16 augusti meddelar att: ”Vi är specialister på det här” ”Wikileaksgrundaren om kritiken och risken att vilseledas: – Vi har alltid vetat att vi är under attack. Det är därför vi har ett tekniskt skydd som inte lutar sig mot juridiken”

Hm.

Intressant är att Assange nu avslöjar att det är Australiska säkerhetstjänsten (vad säger USA:s motsvarighet om detta?) som varnat honom för de ”tricks” han nu säger sig vara utsatt för. Han kanske borde ha lyssnat? Annars verkar ju inte Wikileaks alls vara några specialister.

GATT ‘YA!

Men Assange kan inte sitta stilla däruppe i norr. Han måste ha full uppmärksamhet från media för att ständigt påverka. Nu i ett eget, privat ärende, som Assange menar skulle ha allmänintresse – under Wikileaks-flaggan. Vilka kan hjälpa honom nu? Varför inte den part han kan ha gynnat i och med publiceringen av de hemliga USA-dokumenten från kriget i Afghanistan? Vilken toppenidé!

Assange kontaktar Al-Jazeera och ”talar ut” om hur förföljd han är i Sverige. I samma veva ”varnar” Wikileaks via media de svenska myndigheterna för vad som kan hända. Oklart om denna varning syftar på det tänkbara samarbetet eller på en möjlig attack på myndigheternas datasystem från Wikileaks oräkneliga hackers-medlemmar.  Eller på något ännu värre.

Utspelen från Assange skickar ut ett subliminalt broadcast om vad som kan hända om man inte gör som Wikileaks vill.

Kan Wikileaks tänkas utveckla sig till att bli ännu en terrororganisation som bara lägger till ytterligare ett svart hot mot fred, frihet och demokrati? Fast utan att ens vara reglerade i lag?

Tänk alla dessa datorer, nätverk, GPS och Google Earth. Hårkorset är inställt på mjölkpaketet på ditt matbord. Röda laserljuspunkter syns sväva i den svenska granskogen.

GATT ‘YA!


Ja – bara som en tankeövning.

Andra inlägg om detta: Piratpartiet bör släppa Wikileaks

Annonser
 1. 25 augusti, 2012 kl. 15:14

  Greetings! Very useful advice within this post! It is the little
  changes that produce the most important changes. Thanks a lot for sharing!

 2. 29 oktober, 2012 kl. 18:40

  I never would have thought I would have to understand this thank goodness for
  the web

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: