Hem > Uncategorized > VARNING: Lyckopiller

VARNING: Lyckopiller


Uppdaterad 2011-11-15

.
Offering the Cup to Odysseus

.
Direkt ner i plånboken går de skattelättnader som Alliansen genomfört. Till stor glädje för alla de som fortfarande är unga, friska och starka. Som ännu har ett jobb. En lyxig resa kanske? Eller varför inte en snabb bil.

Men: vem betalar resten?

Äldreomsorg, sjukvård, skola.

Om skatteintäkterna minskar, så måste ju också kvaliteten – och tillgången – minska för oss på de verksamheter som vi var och en är delägare i:

Välfärdsfonden.

Hellre skatt i fickan? Istället för gamla mammas äldrevård, så går dina pengar till din lyxbil.

Avstår du från att ha andelar i Välfärdsfonden så får du välja
1) du får strunta i din mamma, 2) själv bekosta hennes omsorg, eller 3) själv ta hand om henne.

1) Strunta i din mamma blir lätt om du konsumerar piller som höjer din egoism och minskar din förståelse för och omtanke om din mamma (och andra – de som inte är du). Antidepressiva medel har en sådan effekt. ”Medicinerna” snävar in perspektivet till ett ego-fokus*. Då får mamma ligga och dö i sin lägenhet inom äldrevården. Det gör inget. Du känner inte för henne. Hon är för gammal för att gynna dig. Kanske finns pengar att ärva. Varför inte ett lyxhus?

2) Själv bekosta mammas omsorg. Ohyggligt dyrt. Bara riktigt rika har råd med detta. Dina skattelättnader är en fis i universum.

3) Själv ta hand om din mamma. Det är svårare. Du måste ta ledigt från jobbet. Eller gå ner till deltid. Ta tjänstledigt. Semester? Glöm det. I inlagan ”Ni kommer att få vårda era föräldrar” skriver fyra 75+are om sina kalkyler över äldrevården i framtiden. ”Under åren 1980–2005 ökade antalet 85-plussare med i genomsnitt 5 100 personer per år. 2025–2035 kommer ökningen att vara 15 200 personer per år. Det kommer att innebära stora omställningskrav och kostnadsökningar inom vård och äldreomsorg.”

Vårt ägande i våra gemensamt ägda resurser minskar – och därmed inflytandet över dem. Samtidigt minskar dessa resurser. Så nettot är en förlust. Sänkt skatt är förstås – kortsiktigt – positivt. Snabba cash till nöjen. Kanske till nödvändigheter också: man kanske äntligen har råd att gå till tandläkaren?

Det finns också ett minskande know-how inom de verksamheter som bantas. Verksamheter som lagts ner ska vi inte tala om. Privatisering leder till personalneddragningar. Utveckling och forskning skadas av att personal inte hinner engagera sig i dessa frågor när primärintresset är att hålla näsan över vattenytan och få verksamheten att alls fungera. Privatföretagande är att driva verksamhet med vinst. Vinstintresset överskuggar alla andra intressen. Kvalitetssänkning är en nödvändig följd.

Hur vet du att du får behålla din låga skatt även i framtiden? Alliansen monterar just nu ner den välfärd som det tagit kanske 100 år att bygga upp. Väljer de styrande i ett senare skede att höja din skatt,  så är det föga troligt att man väljer att återuppbygga välfärden – för: varför skulle man då alls ha bantat ner den? Då står du där med en liten peng och inget samhällsägt socialt skyddsnät som kan hjälpa dig. Har du tur, finns det soppkök.

Vi lever i ett grymt, marknadsorienterat land. Svårt att uthärda. Missbruk av alkohol ökar. Konsumtionen av mediciner av typ antidepressiva ökar: Socialstyrelsens Läkemedelsstatistik för år 2009 säger att närmare 3/4 miljoner människor i Sverige fått recept på antidepressiva under året (66% kvinnor, 34% män). Totalt 739 748 personer. Förskrivning av dessa läkemedel sker lättvindigare än förr. Tidigare måste man vara specialist för att få ordinera antidepressiva. Nu får i princip alla läkare ordinera dessa piller.

Människor som äter piller av den här typen finns ute i samhället. Korttänkta, glömska. Självupptagna. Oanalytiska. Märkligt oförmögna att se andra människors problem. Kanske har du träffat på dem – på jobbet, på Försäkringskassan, i sjukvården, hos Arbetsförmedlingen, i snabbköpet …

Vinsterna av läkemedelsförsäljningen ökar. Pengarna går rätt ner i fickan hos Astra. Läkemedelsföretagen tjänar storkovan på att vi mår dåligt. Sannolikt – gränsande till visshet – så har dessa ”läkemedel” starkt bidragit till det kalla klimat vi har i Sverige. Kanske finns de största av M:s hemliga bidragsgivare inom denna grupp.

Varför röstar folk på moderaterna?

Glädjeröster? Skattelättnader + lyckopiller = en röst på Moderaterna?

Allmänna vägar. Tillsyn över att hus som byggs inte rasar ner – vart tog vår gemensamt ägda och opartiska bygginspektion vägen? Vad hände med tandvårdsförsäkringen – varför går folk omkring utan tänder i munnen?

Alliansens politik har redan inverkat negativt på flera samhällsnyttiga verksamheter som vi äger gemensamt. Vissa verksamheter är nedlagda. Andra är under nedbantning. En försämring har skett. Alliansen hävdar motsatsen. Men vi som lever och verkar – i verkligheten – i samhället vet att de ljuger. Politikernas drömmar går stick i stäv med verkligheten.

Varför alla dessa drömmar?

Vilka piller konsumerar våra politiker?

.
I artikeln Lyckopiller – hot eller frälsning? ställer intervjuaren frågan: ”- Håller vi på att skapa det samhälle som Huxley beskrev i sin framtidsskildring Du sköna nya värld – en värld där vi på biologisk väg kan få människor att bli lydiga? – På sätt och vis. Att allmänläkare skriver ut antidepressiva mediciner i den omfattning de gör tycker jag är som att använda samma taktik som USA när det gäller terrorism: Man bombar hela Afghanistan för att få tag på Bin Laden, säger Jan Albinson, psykoterapeut och en av dem som varit med och byggt upp Kilen, en verksamhet för läkemedelsberoende.”

.

galvanism.

Demonstration. (Mannen i kistan lever.)

*Kommentar: en del människor behöver verkligen antidepressiva läkemedel, helst i kombination med någon form av terapi – KBT, kanske? Frågan är egentligen: hur många i det här samhället mår dåligt till följd av Alliansens krassa politik?

Några fler artiklar om lyckopiller: Ta en tablett mot blygheten, Din lycka finns inte i ett piller, Dagens samhälle har ont i sin själ.

# SvD har idag 2011-11-15 uppmärksammat att sjuktalen sjunker. Samtidigt skriver man om den höga konsumtionen av lyckopiller. Men någon koppling mellan lägre sjuktal och ökad pillerkonsumtion gör man inte.  Inte heller skriver man om hur lyckopillren drabbar tredje man, se ovan. Hypotes: att ökad lyckopilleranvändning visserligen kan leda till lägre sjuktal, men att andra människor blir lidande av att pillerätande går till jobbet. Exempelvis: befolkningen i Sverige skulle kanske ha mått bättre av om piller-politikerna* stannat hemma.
.
* Sådana bör statistiskt sett finnas i Riksdag och Regering.

Kontroller av förekomsten av konsumtion av lyckopiller och andra intellekt-påverkande preparat borde utföras på denna viktiga arbetsplats där felslut, glömska, nedsatt empatiförmåga, bristande engagemang, ökande egofixering etc leder till så mycket lidande för så många.


Läkemedelsverket: N06A Antidepressiva medel – Notera biverkningar.

Annonser
 1. Mats Bladh
  8 februari, 2011 kl. 01:07

  Ett bra sätt att summera det som sker, precis min tankegång om att privatisera ”det allmänna”, skillnaden blir en vinstide’ som går ut på att dra ner så mycket som möjligt för att plocka ner så mycket som möjligt i fickan, detta passar inte när det gäller skydd och omsorg.
  Egoismen likaså, kortsiktiga skattelättnadsvinster i fickan, men vad händer den dagen DU själv drabbas ? Det är enkelt att se, kolla in hur det fungerar i USA, Jag känner till flera fall där folk fått sälja allt de äger och har bara för att de drabbats av sjukdom och blivit utkastade från ersättningen av försäkringsbolagen (som ju också drivs av vinstintressen över allt annat, och det ligger stoora stoora pengar i den branschen)

  Man monterar ner och drar ner på utgifterna i en rälig ”klara dej själv bäst Du kan agenda” blir Du sjuk får Du skylla dej själv och i bästa fall (efter misshandling i systemet) får Du efter att ha sålt alla tillgångar (bil, hus och allt annat) leva på socialbidrag och p.g.a detta genomgå årslånga ”tester” och ”vuxendagis” via AF för att man säkerligen någonstans i landet ska hitta någon sorts arbetsuppgift till dej med bruten rygg, whiplashskador eller annat, att det sedan inte finns ett enda sådant jobb att ta får Du ingen reaktion på, ut ur tryggheten till kylan och tvingas flytta många många mil bort från allt och alla du känner för att jobba, eller rättare sagt arbetsträna eller ”integreras” i arbetslivet med existensminimum för dej och vidlyftiga bidrag till den arbetsgivare som skräddarsyr arbetsuppgifterna för just dej så Du skall kunna stanna kvar och jobba gratis så länge som möjligt åt företaget.(för man vill ju såklart inte anställa en av de redan 500.000 arbetslösa och få utgifter, gratis smakar ju bäst)

  Nazityskland hade arbetsläger för judarna och Reinfeldt och Co. har precis samma system idag, fast i lite finare kostym.

  USCH !

 1. 19 december, 2011 kl. 22:22

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: