Hem > Uncategorized > Plötslig integration

Plötslig integration


.

svelog

.

Sveriges politiska ledare har haft 30 år på sig att införa instrument för att underlätta integrationen för de människor som anlänt till landet.

Plötsligt framlägger Alliansen ett 9-punktsprogram för integrationsåtgärder. Som vanligt avstår man från att engagera sig i processen. Istället strör man ut pengar, vilket är mycket enklare.
I n c i t a m e n t. Förvånande undantag från regeln:

”Nyanlända flyktingar ska få specialutvecklad samhällsinformation som bland annat innehåller lektioner i svensk demokrati och jämställdhet.” säger Jan Björklund (fp).

Men: har de inte redan FÅTT det?

I min enfald har jag utgått ifrån att man åtminstone haft ett introduktionsförfarande, där de nyanlända fått information om Sverige, demokratin, lagarna, likheten inför lagen, kulturen, jämställdheten med mera. Likaså tog jag för givet att de fått lära sig grundläggande, praktiska saker som vårt mått- och viktsystem, hänsyn i trafiken och annat vardagsnyttigt. Hur ska annars nykomna veta hur de förväntas uppträda i sitt nya land?

Ska vi vänta med informationen tills dess våra invandrare – möjligen oavsiktligt – råkar begå ett brott? Är det därför domar förekommit med strafflindring med hänvisning till den dömdes etniska härkomst?

Stackars människor!

Möjligen kan bristen på åtgärder ha uppkommit ur antagandet att flyktingar skulle återvända när det blivit bättre i hemlandet. Politikerna behövde inte ens tänka på att integrera någon. Åren gick och gick. Inget hände. Men nu.

Gratulerar, svenska folk: det är val!

X

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: