Hem > Uncategorized > Drevet mot vän(s)tern

Drevet mot vän(s)tern


Uppdaterad 5 december 2011 kl 17:39. (Se nedan)
.

Håkan Juholt

.

Hur kommer det sig att politiker och media så ensidigt attackerar Håkan Juholt? Varför är just Juholt så farlig? Kan det bero på att hans åsikter ligger lite till vänster om de inom partiet som stryker marknadsfundamentalisterna medhårs? Måste han därför till varje pris elimineras?

Klart att Juholt uppvisar en del uppstarts- och nybörjarsvårigheter. Inget som han inte kommer att kunna övervinna.

Juholts bästa egenskap är att han framstår som ärlig. Även om detta initialt ger upphov till en del vändningar i olika frågor, så förefaller dessa ske med ett öppet uppsåt. Sympatisk egenskap tycker de flesta. Samt har han glimten i ögat och är tydligen rätt kul också.

Vidare är han dynamisk, på ett återhållet småländskt vis.

Juholt sägs vara spontan, vilket inger förtroende. Han är alltså ingen spinnstyrd nickedocka, som vissa politikerkollegor. Istället är han mänsklig. Engagerad. Klar fördel Juholt.

Har åhört några debatter med Håkan Juholt som då varit vass, välformulerad och målinriktad. Rena bulldozern.

Skillnaden gentemot den förra partiledaren är tydlig. Inte minst på grund av att han framtonar som en ledare i ett parti med tydlig, nästan socialistisk, socialdemokratisk inriktning. En folkets man. En som Vill Något.

Kanske var dessa riksdagsframträdanden inte representativa för vare sig Juholt eller partiet, men partiet skulle högst sannolikt tjäna på en gir åt vänster. Återuppbygga partiet med gräsrötter och allt. Istället för dessa ”supporters” som förväntas sponsra (s):s partikassa.

Förutsatt vänsterglidning av Juholt, kan man börja urskilja orsakerna till den hetsjakt som press och politiker bedriver mot honom. Där varje dammludd i varje kavajslag ska skärskådas, in absurdum.

Håkan Juholt Utgör Ett Hot.

Hotet Juholt – presumptivt – utgör är att gå stick i stäv mot den koncensus som råder mellan samtliga riksdagspartier utom (v) ATT: privatisering av offentligheten ska genomföras. Till varje pris.

Om (s) bryter den trenden, så står strategerna på högerkanten vapenlösa.

Alla ord man hittat på: globalisering, mångfald, utanförskap, incitament, hållbarhet, privatisering, valfrihet … – och en del betydligt fulare tillmälen mot alla som inte hakar på det begreppståget: alla hat- och fientlighetsorden.

Alla dessa ord som man skickligt lyckats ena majoriteten av partierna att sluta upp kring. Som man använder för att manipulera partier som inte rättar in sig i ledet. Alla dessa ord där högern använder vänsterns hat-vokabulär för att kunna slå ner på allt motstånd mot högeragendan.

Alla dessa ord där tillmälet sd är ett av dessa ord som enar och stoppar upp all opinion. All opposition.

Alla dessa ord som ger alliansen möjlighet att blockera den alltför heta pucken i den egna målzonen.

Till ingen nytta.

Hur många år har inte högern – med Timbros, Svenskt Näringslivs, Primes och andra lobbyisters och reklammakares slughet som främsta tillgång – lagt ned på att nöta in dessa ord, få dem att verka som ett mentalt klister mellan olika ideologier, få partierna att sluta upp kring marknadsagendan?

Alla år – bortkastade.

.
Undra på att drevet går.

.

.

Högerns rekrytering av socialdemokratiska sympatier

Primeskandalen

Prime-skandalen: politisk thriller på hög nivå
”Den 17 december (2010) flyter historien upp till offentlighetens yta när Aftonbladet berättar att Svenskt Näringsliv anlitat PR-byrån Prime för att påverka och styra socialdemokraterna. Målet har varit att få partiet att röra sig åt höger och bli mer tillväxtvänligt.”
”I de läckta dokument som publiceras redovisas planer för hur S ska påverkas från valrörelsen 2010 och hela vägen fram till nästa val. Svenskt näringsliv ska ha betalat Prime fyra miljoner kronor.” ”Bland de utpekade finns socialdemokratiska tungviktare.” ”Med bland annat debattartiklar och eftervalsanalyser som vapen skred man sedan till verket.”

En trojansk häst i arbetarrörelsen ”För den som tar del av Primes hemliga projektplan faller mycket av det sista halvårets politiska skeenden på plats: Högersossar gör gemensam sak med näringslivet, förenade av intresset att avradikalisera arbetarrörelsen.” skriver AB i december 2010. Tidningen anger också sambandet Prime – Dagens Arena

”Socialdemokraterna – medlemmarna eller näringslivet? Finns det längre någon ideologisk kärna i arbetarrörelsen, eller är alla åsikter till salu för den som kan betala?”

Avgående (s)-ledaren Mona Sahlin försvarade i sitt avskedstal alliansens jobbskatteavdrag.
”läser man Sahlins tal så är det en karbonkopia på Svenskt näringslivs beställning” säger Daniel Suhonen, då chefredaktör för SSU:s tidning Tvärdrag, nu chefredaktör för den socialdemokratiska idé- och debattidskriften Tiden.

Alltså var det därför ”debatten” i P1 inför valet 2010 mellan Reinfeldt och Sahlin lät som en infam tebjudning i syrénbersån. Avskyvärd att lyssna till. Tycker även väljare till höger om mitten.

”- Det som verkligen gör mig arg är den totala tystnaden från alla inom socialdemokratin och fackföreningsrörelsen som har någon form av ansvar. Om det är så att partiet inte är ruttet rätt igenom, ja då borde ju folk vara förbannade.
– Jag kan inte låta bli att tänka att den som inte är arg är köpt.”

”Vilka mer långtgående effekter kan man då förvänta sig att Prime-affären skapar? De flesta branschexperter som Expressen pratat med är eniga om den skadat socialdemokraternas anseende. Frågan är bara hur allvarligt.
Daniel Suhonen tror att det redan blödande partiet kommer att förlora ännu mer blod.
– De ungefär 30 procent som mot allt förnuft trots allt röstar på sossarna, de frågar sig nog varför de ska fortsätta med det när partiet säljer sig. Det här demobiliserar och demoraliserar ett redan svagt parti. Vi kommer sannolikt att få se ännu lägre siffror i nästa opinionsmätning.”

Alltså är det inte främst Håkan Juholts fel att partiet backar. Det är en viss tids tradition av svek. Samt brist på tydlighet och transparens.

Förtroendet för ett parti som låter sig köpas av Svenskt Näringsliv och dess reklammakare är naturligtvis redan rubbat. Därför är det av vikt att man gör sig av med de köpta. Vilket man ännu inte gjort. Tills dess man gör detta så kommer partiet ha balansproblem. Vem kan man lita på? Ingen?

En inte alltför djärv gissning är att de högersossar som nu konspirerar för att eliminera Juholt är samma personer som lät sig lobbas höger ut av Svenskt Näringsliv / Prime. Till vilket pris sålde de sig?

En modig anförare med rätt mål i sikte kan vända trenden.

Juholt måste omge sig med pålitligt folk
En kille som kan vara bra för Juholt att ha med sig är socialdemokraternas förre partisekreterare* Ibrahim Baylan**, som är en av många som flaggat för en lagstiftning mot dold lobbying. Göran Greider är en annan pärla. Med uppföljare som Daniel Suhonen och  fler som han är framtiden säkrad.

Daniel Suhonen

.

Vad har hänt med (s) egentligen? Partiet har förändrat sig helt på bara 20-30 år.

Folkrörelse-politiken har blivit reklam-politik

Gräsrötterna har ersatts av ”supporters” som förväntas snällt betala in stödpengar till partikassan. Inget riktigt lyckat recept för ett parti som har uppenbara problem att hålla sig fria från Svenskt Näringslivs inflytande. För: går folket med på att bli nickedockor? Till ett sådant parti?

Tydligen är den interna kritiken mot Juholt en kritik från högersossarna. Kanske därför ?-partister som Östros omhuldas så intensivt i borgarpressen och ”oberoende” statstelevision

Internt medialt Juholt-stöd som beskriver läget

Välj din väg, Juholt Om högersossarnas SMS – Anders Johansson (S), kommunalråd i Sigtuna och ledamot av partistyrelsen, Primeskandalen, mediadrevet med mera. Och att Juholt ska välja rätt väg,  folkrörelsevägen.
Juholt behövs
Skicka SMS till Juholt istället

Interna maktreptiler:

Drevet mot Juholt styrs inifrån skriver Daniel Juhonen på SvD Brännpunkt 14 oktober 2011. ”Stormen kring Håkan Juholt börjar i de skyttevärn som sedan länge grävts inom partiet. En tradition där radikala socialdemokrater som viker av från en rent nyliberal agenda ska bort. Och medierna agerar villigt megafon” En fälla, riggad av parti-‘kamrater’, således.

Man kan fråga sig varför dessa nyliberaler inte ansluter sig till något lämpligare parti istället. Socialdemokraterna skulle tjäna på att eliminera dem.

Vilken sosse vill rösta på nyliberaler?
.
.
# Vinst i välfärden ett systemfel
Håkan Juholt har uttalat sig i SvT Agenda: han ”tycker inte att några företag som sysslar med vård, skola eller omsorg ska få ta ut vinst.
– Jag vill komma fram till en modell där ett eventuellt överskott i verksamheten återinvesteras i fler lärare, mer vårdpersonal och tillbaka till det skattepengarna var avsedda att gå till”
.
Låter bra, tycker vi. Och högst sannolikt instämmer de människor som arbetar inom de nu vinstdrivna verksamheterna inom offentligheten liksom de människor som är mål för respektive verksamhet. Så slipper personalen tänka på besparingar hela tiden och kan istället ägna sig åt de aktiviter som inrättningarna är avsedda för. Koncentrera sig på målet. Att ge god vård, omsorg, skola. Samt instämmer säkerligen alla andra i samhället, som kan se framtiden an med tillförsikt. (Utom de som gör vinsterna idag, förstås, och deras lobbyister. Men – vad angår de oss. Bättre att de ägnade sig åt något mindre – för oss – riskfyllt.)

Klart att våra skattepengar ska gå till oss!
.
Fördelen skulle bli en ökad trygghet. Att medborgare börjar uppleva sig själva som riktiga människor, igen. Något som alla behöver i dessa kaotiska tider. En bas att arbeta utifrån för att få rätsida på samhällsproblemen. Tillsammans. Om vi får en gemenskap i Sverige så blir allt så mycket lättare!
.
Ett samhälle som inte är mänskligt kan aldrig nå framgång.
.
.
Nu förstår vi vari problemet ligger!
Psykologiskt sett: här har vi en handfull gubbar som varit i maktposition i (s) halva livet och är vana att styra och ställa. Och sen kommer det en veritabel gröngöling och klampar in på deras revir. Inget kan han, som är värt att veta, som det som jag kan. En spoling. En ny. Fräckt!
Nå, dessa gubbar har alltså en nykomlingsproblematik. De har problem med nykomlingen. De är rigida. Kan ej anpassa sig. Vet Bäst. ”Paggan” uppför sig som ett veritabelt tonårsglin.
MEN! PINSAMT, GUBBAR! Skärp er. Eller lämna plats åt några som kan ansluta till, stötta och komplettera Håkan Juholt! Go fishing or something. Bye!
Tänk att ni är ett fotbollslag. Juholt är bollförande men släpper bollen strax före eget mål. Då ska ni INTE låta bollen rulla in. Inte heller ska ni skarva den in i mål eller sätta den i krysset så det tjongar om det. Ni ska istället RÄDDA bollen. R Ä D D A B O L L E N.
Förstått?

Om det är AIK? Tja, kanske. Djurgården? Javars. Bajen? Yess!
Oskarshamns AIK? Jaaaaaaaa!
LIRA NU!

.
.
Nu måste vi sätta stopp för regeringens kvartalspolitik
Håkan Juholt skriver om sin inriktning. Det börjar bra med långsiktighet och kunskapsbasering. Att tänka efter före. Men sedan kommer receptet: ökad mångfald. Det är inte så att man även behöver reflektera även över konsekvenserna av mångfald? Och gärna dessförinnan: att definiera begreppet ”mångfald”? Är det kvotering vi ska ha? Ökad invandring?
Och vilken inriktning finns vad gäller privatiseringen och dess konsekvenser? Bred satsning på välfärd = ytterligare göda privatkapitalet? Tala klarspråk, Juholt!
Vi får avvakta resultatet av helgens (s)-möte.
.

Fortsatt tufft för Juholt inför helgens möte
”I en intervju i P 1 Morgon i Sveriges Radio fick Juholt frågor om uttalandet. Han konstaterade då att det är ”ungefär samma personer som förekommer i alla spekulationer” om hans framtid.
– Om en handfull hela tiden springer omkring och pratar illa får de reda ut det.”

Exakt.

Österberg: ”Jag tycker att det finns en konspiration”
Östros: ”– Just nu är det som en feberdröm. Jag tror inte man ens kan lista ut vem som är måltavla.”

Två stöd och ett skämt
Österberg: ”Jag har uttalat förtroende för Håkan Juholt och det är där jag står”
”Wanja Lundby-Wedin, LO:s ordförande och ledamot i Socialdemokraternas verkställande utskott.
På frågan om hur hon ser på Juholts ställning i partiet så känner hon att den är stabil.”

Juholt: partiet säger jag är bäst
– Nu tycker ju omgivningen och partiet att jag är den bäste, och då tycker jag att de har rätt.

Well put.

Greider: svaren ett uttryck för feghet
”I morse sällade sig Ardalan Shekarabi, ordförande för partiets tidigare kriskommission, till förra S-ministrarna Sven-Erik Österberg och Thomas Östros skara genom att inte tydligt svara ‘ja’ eller ‘nej’ på frågan om de har förtroende för Håkan Juholt.”

Göran Greider (s), redaktör för Dalademokraten, menar att oförmågan att ge klart besked om att man stödjer (eller inte) sin partiledare är ett ”uttryck för feghet”.

Tre falanger
Greider beskriver Socialdemokratiska partiets uppdelning i tre falanger: ”Partiet är splittrat i tre delar. Det finns en högerfalang som är väldigt stark, du har en vänsterfalang och så har du en stor, grå massa i mitten. De som varit mest aktiva i krypskyttet mot Juholt är i högerfalangen medan de i mitten varit ganska tysta. Hur det går för Juholt hänger på den stora massan i mitten. Jag tror att det kommer att bli en intern kritik mot de som uttalat sig luddigt kring Juholt, som Österberg och Östros.

”Med all sannolikhet kommer Juholt att gå stärkt ur det här.”

”Det svajar internt väldigt mycket i det här partiet, och det påverkar vad Juholt och även partiets ekonomisk-politiske talesman Tommy Waidelich lyckas säga.” menar Greider.
.

Något håller på att hända inom Socialdemokraterna ”Det ligger nära till hands att fråga sig varför Thomas Östros överhuvudtaget var gäst i Agenda.” Misstänker ”att Östros själv – eller via en medarbetare – kontaktat Agenda-redaktionen och låtit meddela att besked i stil med detta skulle levereras” skriver en socialdemokratisk debattör.

Konkurrent om partiledarposten ser sin chans: ”Ett angrepp om än i subtil form” om Östros i Agenda. Även om Östros här ”bara” agerar i egen sak, för att lömska sig till partiledarskap, så går han dock emot sitt eget parti och dess val av partiledare. Därigenom bidrar han till hetsen mot (s) och framstår inte som någon pålitlig kraft i partiet.

Juholt rasande på Österberg för överenskommelse Sven-Erik Österberg (s), ledamot av konstitutionsutskottet, har bakom partiets rygg gått med på att föra samtal om partibidragen istället för att lagstifta om öppen redovisning. ”Inför tisdagens möte i Konstitutionsutskottet hade Socialdemokraterna nått en uppgörelse med alliansen om att inte stödja kravet på en lag. I stället ska man försöka nå en frivillig överenskommelse mellan riksdagspartierna.
Men S-styrelsen i riksdagen reagerade och sätter nu en deadline för samtalen.
– Vi går in i de här diskussionerna med krav på lagstiftning. Ser vi inget resultat före februaris utgång, så går vi tillbaka till utskottet och begär ett initiativ om lagstiftning, säger Socialdemokraternas företrädare i KU Sven-Erik Österberg till TT.”

Österberg: Så trött på att misstolkas
Österberg 1/12:
”- Om jag säger att VU, i vilket jag ingår, har uttalat sitt förtroende så gäller det givetvis också mig själv. Jag har ju varit med och fattat beslutet.”

Jag har gjort – alltså tycker jag? Hur svårt är det att säga:
”Ja, jag stödjer min partiledare Håkan Juholt”.

Någon djävla ordning måste det vara i ett parti…
S-bloggare: Sahlin, Östros och Österberg förstör för (s)
Östros utspel om Juholt förvånar
Bjereld: Östros beteende är uppseendeväckande
Experten om Östros: kan vara ett politiskt drag
Ett hugg i bröstet på Juholt – utdelat av Östros
Nedräkningen för Juholt har börjat – av Östros
Juholt ”lyssnar” på Östros
Juholt ”lyssnar” på Östros
Östros rör om i grytan
marklund
Var är Juholts politiska projekt?
Det är regeringen som ska utmanas
.

* rättelse
** Mitt i steget, s-blogg håller inte med: Baylan är tydligen hård i nyporna vid uppsägningar. Eller liknande. Nå, ni vet själva bäst.

Annonser
 1. Johan
  22 november, 2011 kl. 10:05

  Socialdemokraterna, som vill vara det statsbärande partiet, kommer aldrig vinnan några val genom att gå till vänster. Det är mitten som gäller om man ska öka i stöd. Hur ska de någonsin kunna få tillbaka väljarstödet i storstäderna, bland pensionärerna som sitter på stora tillgångar (det är ju de som oftast äger de stora dyra fastigheterna) företagarna och näringslivet? Opionionen visar till och med att folk som har arbete röstar i mindre utsträckning på socialdemokraterna. Folk med arbete väljer andra partier. Vänster är inte lösningen om man vill ta ansvar för hela samhället. Varför finns det ett sådant förakt mot högersossar inom vänstern? Statsbärande blir man när man lyssnar på hela samhället.

  • 22 november, 2011 kl. 11:06

   Så småningom kommer baksmällan från happy hour. Då blir det tufft för de som idag får några få hundralappar extra i plånboken i skattelättnad att själva bekosta sin egen och sina anhörigas välfärd.

  • 25 november, 2011 kl. 12:46

   Att socialdemokraterna aldrig kan vinna ett val om de inte går till vänster är alla överens om. I Norge provade man att gå till vänster och skaffade folklig förankring. Gick utmärkt! Samma sak bör ske här. Pensionärerna är de som har mest att tjäna på att gå till vänster, bara ett fåtal har stora tillgångar.

   Det finns ett förakt mot högersossarna för att de skiter i partiet, men bryr sig om sina egna karriärer och vad de kan tjäna pengar på. Samt att de låtit sig mutas av Svenskt Näringsliv.

   • 25 november, 2011 kl. 14:22

    Varför gör sig inte (s) av med dessa högerkrafter?

    Allt de åstadkommer är ju att (s) sjunker i opinionsundersökningarna.

 2. Mikael
  22 november, 2011 kl. 10:26

  Till skillnad från Johan (kl. 10:05) är jag övertygad om att du har rätt. Sossarna har under 20-25 års tid tagit in mer och mer av nyliberalismen i sin politik och distanserat sig från sin ideologi, grunden för sin existens. Resultatet av en sådan trend blir till slut att medborgarna inte riktigt vet var man har dem, de är inte socialister längre, men inte heller riktigt liberala. Därför väljer de att lägga sina röster på partier som man tror sig veta var man har.

  Efter Persson och Sahlin, båda mer liberala än socialister, har Sossarna äntligen valt en socialdemokrat till partiledare (åtminstone vad det verkar hittills), vilket naturligtvis skrämmer skiten ur de högersossar/liberala som styrt partiet i över tjugo år och nu känner att deras maktposition är hotad.

  Jag hoppas att Juholt rider ut denna storm, detta karaktärsmord som känns alltför organiserat och iscensatt för att vara spontant. Om inte, och om en sån som Östros t.ex. skulle bli partiledare, är jag rädd att Socialdemokraternas ledande roll i svensk politik för alltid är över. Deras enda chans är att gå tillbaka över blockgränsen, tillbaka till vänster.

  (Jag är medveten om att hoppet inte är helt ute om Juholt skulle tvingas bort, Lena Sommestad – min favorit till partiledarposten innan Juholt valdes – finns ju fortfarande kvar, men frågan är om modet skulle finnas att välja ytterligare en ledare till vänster…)

  • 22 november, 2011 kl. 11:13

   Är inte så insatt i vilka kandidater (s) har, tyvärr – säkert finns flera goda krafter. Men med tanke på att det är en högerlobby som nu går loss på resterna av partiet så håller jag med dig – med Östros som partiledare är allt över för (s). Finns tillräckligt med partier till höger om mitten att välja på. Vad skulle vara fördelen med (s)? Östros personligen? 🙂

 3. Robin
  22 november, 2011 kl. 11:07

  Utmärkt inlägg. Juholt har ett väldigt klart ideologiskt budskap: ”Man ska inte bli sjunka ner i fattigdom om man blir sjuk eller arbetslös” och ”avregleringar som inte fungerat ska omprövas”. Därför blir det väldigt konstigt när man hör i debatten att socialdemokraterna måste hitta idéer. Det är bara att hoppas att kuppen från höger inom s mot Juholt inte lyckas, för högersossarna är verkligen de som saknar ett budskap.

  • 22 november, 2011 kl. 11:14

   Tack. Exakt.

 4. 22 november, 2011 kl. 14:17

  Vänstern och borgarna är samma skit.

 5. 2 december, 2011 kl. 00:32

  Har kommit till ungefär samma slutsats som du: det som gör Juholt till ett så frestande mål är att han är lite vänster. Det retar hela mediaeliten att han inte är samma slags sosse som Sahlin och Östros, alltså en folkpartist i fårakläder som pratar om mittenväljarna i Stockholm och lovar RUT-bidrag, skattesänkningar och mer Carema. Sen har han ju själv blottat halsen genom att visa svaghet vid några tillfällen, t.ex. vid budgetläggningen. Men straffet står knappast i proportion till brottet, borgarna kommer undan med så mycket mer och blir ändå hyllade som Landsfädrer.

  • 2 december, 2011 kl. 05:53

   Ja, det är faktiskt lite märkligt hur mycket Alliansen kommer undan med.

   Okritiskt granskande?

   Tappat respekten för journalistiken i Sverige. Så uppenbart styrd. Sprattelgubbar och nickedockor. Undrar hur det känns att vara sådan.

   Att mörka och ljuga om viktiga samhällsproblem. För de är väl inte bara okunniga.

   Dagens journalistik är korrupt och därmed ett hot mot demokratin.

   Finns lyckligtvis några undantag. Några halva undantag. Några ibland undantag. Hoppas de blir fler!

 6. ViVinner
  2 december, 2011 kl. 02:18

  Jag tror inte ni fattar;

  Ingen är rädd för ljugholt!
  Ingen är rädd för sossarna och vänstern!

  Ljugholt representerar nämligen ursossen! Sossigare än Ljugholt kan man inte bli
  Här är varför:

  1. Han snyltar bidrag och roffar åt sig så mycket han kan.
  2. Han är totalt obildad och okunnig.
  3. Han är så inkompetent att kansliet måste anställa någon som kan hålla efter o rätta honom.
  4. Han är avundsjuk på allt och alla.
  5. Han är ohederlig, ljuger och hycklar, gång på gång.
  6. Han skyller ALLT på andra samtidigt som han förhärligar sig själv.
  7. Han saknar all verklighetsuppfattning.

  Kort sagt: han är en socialist, en riktig vänster socialist.

  Och tro mig när jag säger detta; Ingen vill ha kvar juholt där han är, mer än oss alliansväljare!
  Det är en bedrift i sig att få Mona Sahlin att framstå som kunnig, belevad och hederlig.
  I ärlighetens namn så längtar jag varje dag att läsa nyheterna om ljugholts senaste fadäs, han är som en komisk katastrof på 2 ben. En seriefigur man inte trodde fanns i verkligheten.
  Om han är det bästa man kunde få fram, hur är då egentligen resten??
  Och det säger ju också en hel del om hans väljare, de är ju ännu dummare! =)

 1. 24 november, 2011 kl. 03:29

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: