Hem > Uncategorized > Arbetare: ni är lurade!

Arbetare: ni är lurade!


maktenhetenHär vinkar Nymoderata Arbetarpartiets ledare till sina trogna väljare
.

Skatterna har sänkts, folket jublar.

Men det finns saker som har blivit sämre. Klyftorna i samhället har ökat. Stora grupper har fått kraftiga försämringar. Offentliga sektorn är nedmald till oigenkännlighet.Vården försämras med privata vårdgivareSjukvårdsarbetande får jobba ihjäl sig. Skolelevers resultat sämre. Skattepengar går rätt in i privatföretagens ökade vinster = privatföretag får de sociala bidrag som vi skattebetalare förlorar. Småföretagarna har mist sin sociala trygghet och degraderats till en andra klassens medborgare.  Arbetslösheten ökar. Hustaken rasar. Snöröjningen fungerar inte. Tågen står stilla. För att dölja ungdomsarbetslösheten lurar man de unga att starta eget, trots bristande yrkeserfarenhet. Elpriserna stiger och energibolagen gör storvinster medan elintensiv industri läggs ner – med företagsnedläggningar och  arbetslöshet som följd – och människor huttrar i stugorna. A-kassan och sjukförsäkringssystemet har dränerats34 miljarder. Integrationen har till stor del misslyckats – troligen för att den inte får kosta något.

Ingenting får kosta något, med Moderaterna vid makten.

”Moderaterna är det parti som vill införa en omvänd Robin Hood-skatt för vanliga arbetare.” skriver Ibrahim Baylan i ett mycket intressant debattinlägg.

Moderaterna i verkligheten är inte det parti för alla som de utger sig för att vara. Människor som drabbats av partiets politik bemöts med arrogans och kyla.” ”När jag visat på de sociala problemen partiets politik leder till så har jag bemötts av en arrogant tystnad” säger avgående moderaten Lars Sjöblom, Norrtälje, i ett ytterst tydliggörande debattinlägg.

Att tänka på för varje svensk som röstar: varje urtappning av välfärden för finansiering av sänkta skatter medför att Sveriges folk får det sämre. Det pågår en transferering av pengar från svenska medborgares välfärd till privatföretags och välbeställdas välfärd.

”Reinfeldt har fått en chans att ‘överge den generella välfärdspolitiken’ som han drömde om i sin bok ‘Det sovande folket‘ redan för 17 år sedan. Där satte han gränsen vid den rena svälten, ‘men i övrigt skall inga standardkrav skattefinaniseras’.”

I Reinfeldts Sverige ska välfärden avskaffas.

Men Reinfeldt ser ju så snäll ut! Och Anders Borg har till och med långt hår och ring i örat – häftigt!

Svenska folket invaggas i säkerhet genom att Moderaterna behåller arbetsrätten (anställningsskydd, strejkrätt mm). Trots stark intern kritik inom partiet, har Nya Ledningen tydligen givit lönsamma argument och övertygat sina partikamrater om fördelarna. Vad som pågår är en långsam urgröpning av arbetsrätten. Alliansen har genomfört försämringar i LAS och fler försämringar är att vänta. Genomförda försämringar är så dåliga att de till och med strider mot EU-rättens krav.

Samtidigt kör ”Arbetarpartiet Moderaterna” över sina medregerande småpartier i olika frågor, bland annat miljöfrågan. Har (FP), (KD) och (C) alls något att säga till om? Reinfeldt är säker på att kunna köra över dem även framledes.

Några förbättringar till följd av de borgerliga småpartiernas mera humana politik är således inte heller att vänta för det arbetande folket.

Moderaterna är jätten som dikterar villkoren.

Paret Reinfeldt lär genom sin egen skattesänkningspolitik ha blivit 125 000 kronor rikare per år. Samtidigt har denna politik gynnat andra höginkomsttagare – de traditionella moderatväljarna.

Undra på att Reinfeldt inte vill få in Sverigedemokraterna i riksdagen.
SD säger sig ju arbeta för en förbättrad välfärd. Med stigande opinionssiffror i ryggen känner sig Reinfeldt säker i sadeln. Endast ett hot mot hans makt finns kvar att eliminera.

Reinfeldt uppmanar därför väljarna att inte rösta på SD (sic!)

Att rösta in SD i riksdagen ”kommer att ha ett högt pris” hotar Reinfeldt.

Ska vi gissa att det är Reinfeldt och hans rikemansvänner som får betala?

.
Nå, det finns ju flera andra partier att rösta på än (m).

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. 13 november, 2011 kl. 23:10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: