Hem > Uncategorized > Klappjakt på demokratins sista spillra

Klappjakt på demokratins sista spillra


.

.
Länge varade lugnet. Det var till och med lite demokrati ett tag. Viktiga frågor började äntligen dryftas. Sen munkavle på och pseudodebatt. Gäsp. Nåt bra på teve? Därefter bryter helvetet lös. Partier angriper varandra med den ena orimligheten efter den andra. Stämningen piskas upp. KU-anmälningarna haglar.

Plötsligt ljuder den gälla signalen. Släpp loss jakthundarna! Attack! Efter hundarna de högt uppsatta ryttarna i sina vackra röda jacketter och klingande sporrar i full karriär på löddriga hästar. Hundarna sliter i bytet. Hugg in! Ge fyr!

.
Är det ett rent sammanträffande

att extrema och våldsamma ungdomsgrupper just nu attackerar SD:s valmöte i Malmö

att de attackerar en enskild SD:are samt skär ett hakkors i hans panna efter att ha brutit sig in i hans privata bostad i Malmö. Den unge mannen är chockad och vet inte om han ska fortsätta med politik. ”Jag mår inte så bra” säger han.

och
att media i dagarna gör årets största utfall mot Sverigedemokraterna.

Om jag hade haft kvar min tro på det svenska samhället, så hade jag svarat ett tveklöst: Ja, det måste vara ett sammanträffande.

Men de senaste veckorna har varit full av mediadrev. Mot de Rödgröna. Ideologi har inte diskuterats över huvud taget. Har någon brännande fråga dykt upp, så lägger media genast locket på – eller kallar in någon Allians-allierad ”expert” för att mosa motståndet.

Så nu tycker jag att det hela påminner om ren dramaturgi. Timing. Scenarios. Drillade skådespelare. En välregisserad attack på ett demokratiskt system.

Medagerande: riksdagspartier, media, extremvåldsgrupper.

Igår attacker mot Sverigedemokraternas öppna valmöte.
”Medelåldern bland de mest aktiva var låg, cirka tjugo. Sydsvenskan kunde identifiera flera ungdomskriminella bland orosmakarna. Ytterligare en handfull maskerade unga män cirkulerade och uppmanade tydligt till bråk”. Avrundat med personligt och grymt överfall på en 24-årig Sverigedemokrat. Efter upptrappning av medias och politikers attacker på partiet.

Idag 9 aktuella artiklar i pressen av negativ karaktär som avhandlar Sverigedemokraterna. Toppar gör Expressen, med 5 artiklar. Expressen citerar Expo. Som i sin tur av folk påstås ha kopplingar till AFA, ”Anti”fascististerna, som är en extrem och våldsam grupp som kallar sig ”röd” och samlar ungdomar för att förfölja olika grupper – men kopplingen till Expo vet jag inte om den finns för AFA har slutat länka till Expo (ni får kontrollera själva). I varje fall har de gemensamma målgrupper.

Dock lär AFA – eller vilka det är – få vissa problem om de har tänkt sig knacka ner varenda Sverigedemokrat. För de lär vara ganska många. Cirka 6% av cirka 10 miljoner = 600 000 människor. Medan AFA är förhållandevis få. AFA ger dock mycket god draghjälp åt Sverigedemokraterna. Så dessa kommer väl att bli ännu fler, nu.

Utgår från att AFA inte är vänsterpartister. Ingen bra reklam för (v) i så fall. Ingen bra reklam för någon alls som kallar sig röd.

.
I värsta fall – och det förefaller inte omöjligt i vårt nuvarande samhällsklimat – är det ett toppsanktionerat och ytterst väl samordnat våldsangrepp mot ett av våra demokratiska partier.

I så fall är makthavarna – eller bara ett gäng inom media – uppenbart ute efter att stoppa Sverigedemokraterna.

Med alla medel.

.
Så länge ansvariga partier inte går ut offentligt och med skärpa tar avstånd från våldsyttringar mot Sverigedemokraterna, så får vi anta att så är fallet.

.
Artiklarna är:
Expressen Här är SD-kandidaterna med vit-makt-kopplingar

Expressen: SD hotar med kaos

Expressen: Blockens bråk om stoppat SD-samarbete

Expressen: Ohly: Ni vill fortsätta regera till priset av er egen heder

DN: Kan bli nyval om SD kommer in

AB: Som pest eller kolera

AB: SD-topp: förbjud muslimer

DN: MP-språkrör: Reinfeldt ger SD maktposition

.
Pinsamt tydlig – och förvånansvärt patetisk – är dagens Ledare i Expressen, som har ambitionen att berätta för svenska folket hur det bör rösta för att vara ”vuxna och anständiga” svenskar. Expressen: ”En farlig man”. Stilistiskt påminner inlagan om Expos formuleringar. Intressant.
.

Sverige blir alltmer likt 1930/40-talets Tyskland. Ledaren bestämmer allt och folket har bara att vifta med flaggorna och hylla Makthavarna utan att ha någon som helst delaktighet i beslutsprocesserna. Inte heller i nazityskland fanns någon yttrandefrihet. Också där fanns en central ledargrupp med absolut makt. Även nazisterna hade en väldrillad ungdomsgrupp som förföljde oliktänkande. Råkade någon försäga sig så gjorde denna grupp processen kort med vederbörande.

.
Med dessa stämningar och på den nivån är det omöjligt att föra politiskt ideologiska resonemang. Väljarna har inte en susning om vad skillnaderna är mellan olika partier. Allt är en veritabel soppa.

Kanske är detta exakt vad Makten vill.

Väljaren förutsätts således snällt

1) låta sig avskräckas från att rösta på Sverigedemokraterna (det är tydligen viktigast, av någon anledning – jaha)

2) välja det parti som har råd att göra bäst reklam för sig (upp med kassaskåpet Reinfeldt – nähä)
.

Suck. Vilket elände. Några säger i alla fall ifrån:

Per Gudmundsson:   Stoppa det politiska våldet mot SD
Lotta Gröning: Sverigedemokraterna

.

Befriande att ha grannländer som fortfarande hyllar det fria ordet och som, oavsett politiska meningsskiljaktigheter, håller ihop – och har en inte så liten glimt i ögat. Jag citerar Pia Kjærsgaard:

”- Om svenska politiker vill att Malmö, Göteborg och Stockholm ska vara små Beirut med klankrig och massvåldtäkter så finns alltid Öresundsbron.”

Danska Extrabladet (ev av annan politisk åsikt än Pia K) skrev för ett par veckor sedan något i stil med: Pia Kjærsgaard må vara lite tosig ibland. Men hon är VÅR Pia Kjærsgaard!

.

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: