Hem > Uncategorized > Oheliga allianser

Oheliga allianser


.

.

Röstar Jesus på KD?

Frågan är relevant. Tar man patent på Jesus genom att kalla sig kristen så har man också ansvar att företräda honom. Än värre när man drar in Jesus i politiken genom att man bildar ett parti som heter ”Kristdemokraterna”.

Var Jesus demokrat?

Knappast. Helige Ande fyllde hans själ, han predikade med eldig passion, Gud ledde honom hit och dit och han utförde Guds vilja i sitt anletes svett medan han vandrade omkring med torra fötter och lät sig smörjas av Maria Magdalena och klädas av Gud såsom liljorna på ängen och fåglarna i himlen.

Det hade låtit konstigt om Jesus frågat lärjungarna: ”Vad tycker ni, hörni? Ska vi dra en repa på stan och predika lite?”

.
Men hade han röstat på KD?  Eller på Alliansen?

Föga troligt. Alliansen är hårt marknadsvridna. KD utnyttjar nog bara Jesus som varumärke.

Låtom oss jämföra:

JESUS HÄGGLUND
Jesus var andlig. Hägglund är materialist.
Jesus var givmild. Hägglund är kapitalist.
Jesus botade sjuka. Hägglund utförsäkrar.
Jesus väckte upp döda. Hägglunds politik lär leda till motsatsen.
Jesus: låt barnen komma till mig. Hägglund: dra ner på dagispersonalen.
Jesus drev månglarna ur templet. Hägglund bjuder in dem och dryftar börsläget.
Jesus föraktade världslig makt. Hägglund granskar opinionssiffror.
Jesus drev ut onda andar. Det har nog Hägglund aldrig gjort.

Ja, så där kan man hålla på. (Rätta mig om jag har fel: se kommentarer!)

.
Jesus verkar snarast
vara på rödgröna sidan. Örtagårdar, ökenvandringar, dop i floder och gå på vattnet lutar åt MP. Välsigna fisken så den räcker till alla låter lite V. Vad som är S vet jag inte exakt men kanske att vara ledare för gruppen?  Något socialt?
.

RED ALERT

Enligt dagens morgontidning börjar det bli kackel i hönsgårdarna och rödgröna röran verkar spilla över på motsatta blocket. SD hotar nämligen inträda i riksdagen och trupperna måste omformeras. Allt för att motverka detta lilla parti. Jösses, vilket hot de måste vara. Är det kärnkraften eller är det något annat – en hemlig agenda?
Klockan är 05:45.

Således bildar MP hellre en ohelig allians  med Alliansen än låter dem  vågmästras av SD.  Ja, ja ingen kan man lita på.  Kan Alliansen förresten lita på att MP i så fall ställer upp på alla deras förslag?Kanske är dessa yrselanfall bara spel för gallerierna för att avskräcka folk från att rösta på SD.

MEN: vad händer om MP får röst-tapp på grund av hotet om  högervridning? Vem vill lägga sin röst på Alliansen genom att rösta på MP? Moderaterna är ändå störst. Chansen att få igenom krav på kärnkraftsavveckling i en högerregering är försumbar.Valet är ju inte avgjort förrän de sista rösterna är räknade och kanske kommer SD in i Riksdagen och då går MP-rösterna till Alliansen. V och S tar över MP-rösterna och växer.

Yra höns var ½ anka
Dock visar det sig kring kl 10 att de yra hönsen bara var ½ anka. MP:s manlige språkrör meddelar att samarbete med alliansen är uteslutet
. ” Det var bara en majoritet av ordförandena i Miljöpartiets 26 regioner ”var öppna för” ett samarbete med Alliansen. Inte själva partiet.
Nu är det instant info som gäller. Korta  nyheter. På tidningsredaktionerna har man säkert jättekul åt att kunna styra opinionssvängningarna i så här snabba kast. Pappersupplagorna har väl redan satt sitt spår i tankeverksamheterna på de röstare som går till vallokalen redan idag.
Undrar vilket parti som fick rösterna.
.G
”Tag lärdom av förloppet: läs inte tidningar.”
skrev jag först, men sedan har det visat sig att det finns motsättningar inom partiet. Någon skriver att det regionala ledarskiktet är blått, men gräsrötterna är röda.

””Hade jag vetat detta innan hade jag röstat på sossarna istället”, skriver en väljare till S-kvällstidningen i en artikel med rubriken ”Livsfarligt för MP”.

.
Undrar vad Jesus tyckt om SD. Troligen hade han gillat deras kampanda. Jesus sa själv en mängd saker i bjärt kontrast till det som var politiskt korrekt i hans samtid. Fast han hade nog helst sett att man var mer generös med sjukvård åt papperslösa flyktingar.

Jesus hade nog gillat barnet i Hägglund.  Övriga Allianspartier överlåter jag åt världsalltet för typbestämning.

.
I ett chatt igår med Aftonbladets läsare fick Hägglund frågan:

Tror du att Jesus Kristus hade röstat på Kristdemokraterna?
Med tanke på att han var emot att marknaden styr och våld som metod – jag tänker då på svenska soldater i Afghanistan. Han tog parti för de svaga i samhället och förespråkade inte konservativ familjebildning.”

Hägglund svarar: ”Det tycker jag blir ett rätt meningslöst resonemang.”

(va?!)

Hägglund fortsätter: ”De värderingar som kristendomen står för, som kompakt kan sammanfattas med att vi ska bete oss mot andra på det sätt som vi själva skulle bli bemötta, är budskap som duger för att bygga politik på i evig tid. Det är värderingar som står sig väldigt starkt och som vi använder som instrument i politiken.”

Hägglund syftar på den Jesu uppmaning som – fullt ut tillämpad – skulle ersätta hela världens alla lagstiftningar:

Jesus sa – Allt vad I viljen att människor skola göra emot eder, så skolen I ock göra dem.

Märkligt nog yttrar här till och med Hägglund att han ska att göra mot andra som han själv vill att andra ska göra mot honom.

Är det ett vallöfte?

För hittills har vi inte sett mycket av den varan. (Såvida inte Hägglund är självplågare.)

Upp till bevis, Hägglund! Hur kristen är du egentligen?

Personligen tror jag Jesus hade kastat ut Hägglund med månglarna.

Svaret på chattarens fråga blir alltså: Nej – Jesus hade inte röstat på KD.

Jesus hade inte röstat alls.

.
Befria Jesus
!.
,

.

.

Hägglund has left the building
.

DN

Annonser
 1. Per Landgren
  10 september, 2010 kl. 19:28

  Visst har du humor, men det mesta har du fått om bakfoten. Kristdemokratin bildades bl a i Tyskland efter andra världskriget när såväl fascism, kommunism som Wimarkapitalism gjort politisk bankrutt. De hade materialismen och dess reduktionistiska människosyn gemensamt. Då ville människor som Konrad Adenauer bygga samhället på en kristen människosyn och etik, därav kristdemokrati. Självklart kan man hha ett politiskt parti med ordet ”krist-” som förled. Visserligen kan ingen människa och inget parti leva upp till ett namn med prefixet ”krist-”, men det kan heller ingen kyrka eller församling. Hägglund är ingen materialist, han är ingen kapitalist,han utförsäkrar inte, han är emot dödshjälp etc. etc.

  Allt gott

  Per Landgren

  • 10 september, 2010 kl. 21:31

   Hej Per, tack för ett innehållsrikt och intressant svar.

   Har dock svårt att se något direkt samband mellan dagens Kristdemokrater och en 1940-talsorganisation. Nog har väl religiösa rörelser inom politiken hunnit utvecklas sedan dess? Inte heller är det något tungt argument för bibehållande av namnet ”Kristdemokraterna”.

   Anser att religion och politik ska separeras. Nackdelarna med sammanblandning är katastrofala i kända fall.

   Om din Hägglund är så bra, så har han en utomordentlig chans att – just nu – själv gå ut i samhället och hjälpa till att ta hand om människor som slagits ut till följd av Alliansens politik. Tyvärr verkar Hägglund lite för glad bara över att få finnas till i gänget kring Reinfeldt.

   Varför omorganiserar ni inte Kristdemokraterna till en kristen insats-rörelse? Tänk så mycket ni skulle kunna åstadkomma, allihop. Och vilken frälsargärning ni skulle kunna göra!

   Jag upprepar: loss

 1. 14 september, 2010 kl. 03:37
 2. 20 september, 2010 kl. 16:17

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: