Hem > Uncategorized > Sverige: ett u-land

Sverige: ett u-land


u
.
Sverige och dess tystnad i invandrings- och integrationsfrågor får nu stark kritik från grannlandet Danmark.

Naser Khader (Det Konservative Folkeparti, KF) skriver i ”Sverige er et u-land – hvad angår ytringsfriheden” att svensk integrationspolitik befinner sig på en nivå som Danmark låg på för 10-15 år sedan: Khader har hållit föredrag i Malmös Rosengård och berättar därifrån att ”många frontmedarbetare som har närkontakt med integrationsproblemen är djupt frustrerade, men törs inte tala högt om problemen med integration, källarmoskéer och så vidare, bland annat för att den överordnade linjen, som dominerar den svenska invandringspolitiken är, att man försöker tiga ihjäl problemen”.

Danmark brukar få kritik av svenska opinionsbildare för sin heta integrations- och invandringsdebatt – men, menar Khader, samtidigt har Danmark nått mycket längre vad gäller själva integrationen.

Khader skriver också att det är ett problem att Sverige inte haft någon demokratisk representation för de ”främlingsreserverade” krafterna, vilket gynnat uppkomst av rasism: ”Sveriges forsøg på at tie problemerne ihjel, mener jeg, er dybt problematisk”.

När man utestänger Sverigedemokraterna så berövar man folket möjligheten att jämföra partiet med övriga partier. Befolkningen som hör till gruppen som har åsikter i linje med Sverigedemokraterna måste också få yttra sin mening – som alla andra – utan att bli utsatta för censur.

”Och det är dessvärre censur vi ser i Sverige nu. Censur hör hemma i u-länderna – inte i ett nordiskt land.”

Khader avslutar med att citera Evelyn Halls sammanfattning av Voltaires filosofi:
”Jeg vil bekæmpe dine meninger, men jeg vil dø for din ret til at have dem.”

***

Berlingske Tidende skriver på ledarplats att ”Sverige har adskillige eksempler på parallelsamfund og alle de problemer, der følger i kølvandet herpå.”

Sverige kritiseras även, bland annat i Ekstrabladet, för bristande valrutiner, då valsedlarna ligger framme öppet så att vem som helst kan se vad man väljer: Sverige skyddar inte valhemligheten.

Dansk Folkeparti riktar hård kritik mot svenska media för att de utestänger Sverigedemokraterna och kommer att ta upp frågan om Sveriges bristande demokrati i Europaparlamentet.

Regeringen: Venstres talesman i utrikesfrågor, Michael Aastrup Jensen, säger till Jyllands-Posten att han ska ta upp frågan om svensk politisk censur på Europarådets nästa möte och föreslå rådet att sända valobservatörer till Sverige inför valet den 19 september.
– Det vore på sin plats att sända observatörer till det svenska valet. Jag kommer att ta upp en diskussion med Europarådets medlemsländer om vi bör ställa Sverige under en eller annan form av övervakning så att vi säkrar demokrati i framtiden.

Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt tycker att kritiken är ”oseriös”.
Glömmande att han själv, föga statsmannamässigt, 25/8 i Rapport/SvT varnade svenska folket för att rösta på Sverigedemokraterna.

Kommer valet alls att gå rätt till? Moderaterna har lik i garderoben.
Och Reinfeldt Vill Något.

en svensk tiger

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: