Hem > Uncategorized > Bloggsanningen om Sverige

Bloggsanningen om Sverige


.Ana Gina
.
Under veckan har häftiga diskussioner uppstått kring SvT:s val av programledare till Melodifestivalen: tilltänkta programledaren 20-åriga Gina Dirawi som har visat sig ha preferenser och antipatier långt utöver de vedertagna.

På sin blogg har Dirawi uttryckt åsikter som har klassats som odemokratiska och judefientliga. Hon har uttryckt ”kritik” mot bland annat Israel och jämför dem med Hitlers nazister. Israels aktioner jämför hon med förintelsen.

”Ska man terroriststämpla Hamas, så ska man fan inte glömma de största terroristerna, ISRAEL!” skriver Dirawi på sin blogg.

Hon bloggade också konspirationsteorier om att det var USA som låg bakom 9/11-attackerna. Med en åtföljande bild på Bush när han äter ett palestinskt spädbarns hjärnsubstans.

anaginas blogg är intressant läsning för att se hur olika personer i den muslimska/palestinska/arabiska gruppen ungdomar i Sverige resonerar.

Notera särskilt kommentarsinlägg från svenska ”rättänkare”, exempelvis signaturen Hilda som verkligen kastar bensin på elden genom att kalla Israel för terrorister mm i samband med ship to Gaza-händelserna. Uppenbarligen är Hilda en vänsterorienterad individ. Hos vänstern finns traditionellt en stark kritik (…) mot väst: mot Israel, USA och även mot Sverige samt att vänstern i Sverige stödjer terrorgrupper som Hamas.

Dessa attityder tycks man vilja uppmuntra och förstärka hos den här gruppen ungdomar. Troligen är man systematisk i sina kontakter med ungdomarna. Människor som Hilda hjälper ju inte upp situationen för dessa ungdomar i Sverige. De skapar istället motsättningar. Dirawi-situationen är en helt logisk följd av vänsterns indoktrinering.

Notera även formuleringar som ”tyvärr bor vi i Sverige”, ”slicka svenne-r*v” med mera.

Notera slutligen att Hamas är omhuldade inom denna grupp ungdomar.

Av bloggkommentarerna framgår också att Dirawi får en hel del kritik från andra ungdomar för att hon ”skämmer ut” muslimerna.
.

Dirawi står alltså mitt emellan svensk och muslimsk/palestinsk/arabisk  kultur.

.
Mycket intressant. Via Dirawis blogg har dessa olika synpunkter kommit till offentligheten. Svenska makthavare har sedan flera decennier velat sopa alla problem under mattan, så man har ju inget fått veta. I det vacuum som uppstått har krafter med avvikande agenda klivit in och tagit över styrandet av dessa gruppers kontaktyta mot Sverige.

Hur väl man lyckats kan man se i upploppen bland ungdomsgrupper i Rosengård med flera invandrartäta områden. För vänstern är detta en seger. För Sverige en katastrof.

När SVT-chefen tvekar kring ett beslut om Dirawis medverkan som programledare i Melodifestivalen så visar hon samtidigt hur svagt och handlingsförlamat Sverige är. SVT-ledningen försöker ursäkta Dirawi med att hon med sin blogg bara velat åstadkomma fred. Samtidigt har SVT gjort sig kända för vänstervridning och för att prioritera åsikter som går i linje med Dirawis uttalanden.

Företrädare för den judiska menigheten är desto mer bestämda: ”- Har SVT inte tittat på vad hon skrivit? Är de fullständiga politiska idioter? Man får inte vara hur naiv som helst” säger Ulf Öfverberg, ordförande för Stockholmsdistriktet i Samfundet Sverige-Israel. ”…som offentlig person med offentliga åsikter – som programledare i SVT är man definitivt offentlig – är man ansvarig för sina formuleringar.”

Inom islam ingår föreskrifter om att judar är motståndare och skall bort. Åsikter som barnen insuper med modersmjölken och som sedan eskalerar i ett politiskt-geografiskt bråk. Palestinakonflikten kunde ha varit löst för länge sedan om inte detta grundläggande, religiöst påbjudna judehat funnits, menar många. Palestinaanslutna terrorgrupper vill inte ha fred. Varför inte det? Jo, de är islamister. Judarna ska utrotas och Israel ska göras till Palestina. Visst kan man jämföra situationen med Sverige-Finland i hockey, men med den skillnaden att finalen i detta fall inte slutar med termination av det ena laget.

Som nyanländ invandrare till Sverige söker man sig naturligt till likasinnade, något som fundamentalistiska grupper i islam inte är sena att utnyttja. Därvid knyter man banden starkare till sin medlemsgrupp än den skulle ha varit i hemlandet. Islamister vill bibehålla och sprida islam i dess grundskick. Islamister har intresse av att gruppen skyddas från kontakter med det övriga samhället genom enklavisering i särskilda bostadsområden. Svenska vänstern har aktivt anknutit till palestinier via sina Palestinagrupper och tagit över den kontaktyta den gruppen kunnat ha mot vanliga svenskar. Samt tydligen eldat på en ohälsosam brasa.
.

Låt oss säga det rakt ut: Sverige är inte bra på det här med mångkultur.

Sverige är inte vant att hantera en mångkulturell situation. Vi har inga sådana traditioner. Verktyg saknas. Följden blir splittring.

Politiska makthavare har valt att inta en så kallad kulturrelativistisk hållning, där varje invandrargrupp ”lämnats ifred” för att ”sköta sig själva”. Vidare har man låtit islamistiska grupper få igenom krav på könssegregation i SFI-lokaler, simhallar och bönehus. Liksom man efter kraftiga påtryckningar infört en lag som utgör ett avsteg från barnskyddslagstiftningen – ett krav där judar och muslimer för en gångs skull lyckats enas i en stark lobbying-ansats, som nu drabbar de allra svagaste.

Med andra ord: politikerna har valt att inte göra något alls. Som inte är direkt påkallat av religiösa särintressen. Passivitet råder. Varvid andra grupper tagit över, såsom vänstergrupperingarna ovan, och knutit band som inte varit av den allra mest integrationsvänliga typen.

I USA däremot samlas alla kulturer kring en gemensam värdegrund som bottnar i och klart uttrycker patriotism. Ett land behöver en gemensam, enande kraft – särskilt om många kulturer ska samexistera. Därför har man också lyckats. Men i Sverige törs politikerna inte förorda sådana grepp.

Föreslår att svenska makthavare tar en sväng till USA och lär sig lite action.

.
Vad Sverige kunde ha gjort: …

Den stora frågan är: exakt hur har Dirawi lyckats leva i Sverige och gå i svensk skola utan att erhålla en alternativ uppfattning? Det borde diskussionen handla om.

Ungarna måste få lära sig tänka kritiskt/analytiskt. Inte bara bli lydiga offer för det som är serverat av någon ute eller inlärt hemma. Samtidigt måste man lära sig om de mest grundläggande gemensamma principerna i samhället.

Utifrån detta kan man sedan göra sina egna val.

Avgörande är att skolan inte ska ta falska ”hänsyn” – för att undvika konflikter – till olika gruppers ”intellektuella” särintressen.

Gör man det så får man ett par miljoner Dirawi:sar.

Vår plikt är att ge alla ungar alternativ. Och rättsskydd.

Skolan och samhället ska öppna nya världar.

.
I någon mån tycks ändå Sverige ha ”lyckats” – åtminstone med att utgöra kuliss åt en inte så liten konstnär. Ty samtidigt med detta bedrövliga bloggande, så har Dirawi gjort sanslöst roliga videofilmer om microclasherna mellan väster- och österländskt. Hon skyr inga medel. Se här filmen Khadidje – Mikrofonkåt.

Gina Deriwi

Dirawi har här lämnat ett bidrag till att bryta upp de förlamande spärrarna mellan två så väsensskilda kulturer som den muslimska och den svenska. En eloge för det.
.
Ser fram emot att Dirawi gör sig av med sin antisemitism och hoppas på en öppen agenda.

.

SVT:s tidigare Mellanösternkorre jämför Israel med Nazityskland

”SVT bör bära dumstruten”

Antisemitismen måste tas på allvar – även när den yttras på grund av enfald
Så lurade Ana Gina SVT
Ana Gina leder Melodifestivalen
Melodifestivalens programledare måste ta avstånd från antisemitism
SVT:s hemliga krav på Ana Gina efter Hitler-inlägget
Dokument: Gina Dirawi
SVT kallar till krismöte efter Ana Ginas Hitler-attack: ”Klart olämpligt”
Medieexperten om SVT: ”Man ber ju om stryk”
SVT-chefen: det känns inte bra
Hård kritik mot SVT i Ana Gina-krisen: ”Fullständiga politiska idioter”
Fel att anklaga Gina Dirawi för antisemitism
Den opolitiska Melodifestivalen
Gina Dirawi: klumpig och ogenomtänkt formulering
Ana Gina Dream
Antisemitiskt horoskop
. . ab .

Annonser
 1. Anonym
  7 november, 2011 kl. 10:44

  Och hur utbredd, genomborrande, penetrerande och förförisk är ”antigojismen”, och ”hatet mot folken av nationerna”, hos judar, som kan iakttas i snart sagt varje kameravinkel, i varje underhållningsprogram, i varje talk-show, i varje tv-serie, i varje film, i varje program, i varje reklamsnutt som sänds i det massmediala rummet?

  Vilket är störst och mest utbrett och i avsaknad av ifrågasättande, anmärkande, påpekande, eller kritik? ”Antigojismen”, eller ”antisemitismen”? Vilka ”hatar” vilka mest? Vilka är minst medvetna om det ”hat” som dagligen riktas mot dem, och vilka är mest medvetna, uppmärksamma, reagerande, anmärkande och anklagande, vid minsta kritiskt påpekande av förespråkandet av en politisk linje som ur de ”drabbades perspektiv” anses vara ”kanske inte så trevlig”?
  ….
  Svåra frågor?……

 2. 7 november, 2011 kl. 17:09

  Anti-gojism. Nu blir det komplicerat. Skulle motsvaras av anti-dhimmism – och någon sådan har vi knappast hört diskuteras. Vet någon ens vad en dhimmi är?

  Önskemål: utveckla. Ge själv några belysande svar på dina – ja – svåra frågor.

  Själv nyttjar jag inte underhållningsmedia, nämligen. Vore kul att låna dina glasögon …

 1. 26 november, 2011 kl. 18:57
 2. 27 november, 2011 kl. 04:09

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: