Hem > Uncategorized > SIDA-medel till krigspropaganda

SIDA-medel till krigspropaganda


. ..
Biståndsminister Gunilla Carlsson (m) har reagerat starkt mot en partsinlaga producerad av palestinagrupperna på SIDA:s bekostnad samt mot det faktum att man också använt SIDA:s namn för att ge tyngd åt sin propaganda.

Partsinlagan bär titeln ”Kolonialism och apartheid – Israels ockupation av Palestina”. Palestinagrupperna sökte och fick medel (700 000 kronor) från Forum Syd, som SIDA anlitar för informationsgivning. Palestinagrupperna tar ensidigt ställning mot Israel. Det borde därför inte fått pengar alls.

Forum Syd bildades 1995 och påstår sig vara religiöst och politiskt obundet. Verksamheten finansieras till största delen genom ekonomiskt stöd från SIDA. Liberala ungdomsförbundet har riktat kritik mot Forum Syds tidigare hantering av bidragsförmedling till enskilda organisationer.*

Ordförande för Forum Syd är Bodil Ceballos, riksdagsledamot för Miljöpartiet. Ordförande för Palestinagrupperna är Per Gahrton, tidigare riksdagsledamot för (mp).

Bodil Ceballos (mp) tar parti för palestinagrupperna och anklagar biståndsministern för ”ministerstyre”. Därmed har Ceballos klargjort var (mp) och Forum Syd står i frågan. Forum syd är alltså varken religiöst eller politiskt obundna. Därför är Ceballos/mp ej lämpliga att styra Forum syd, som i det fall det inte lyckas hålla sig opartiskt ej heller ska ha anslag från SIDA.

Miljöpartiet tycks ha samarbetat med palestinagrupperna sedan åtminstone 2002. Möjligen är det någonstans i anknytning till mellanösternfrågor man har sitt huvudsakliga engagemang, även om det inte framgår av partiprogrammet. På miljöområdet tycks man ha sackat efter.

Palestinagrupperna tar tydlig ställning för palestina i konflikten. Man menar att Israel bedriver apartheid: ”muren som stjäl palestinsk mark och isolerar palestinierna i enklaver, vägarna som palestinierna inte får använda, bussarna som palestinier inte får åka med”.

PGS kan inte tänka sig att enklaviseringen har andra orsaker? Såsom att palestinsk terrorism drabbar israels befolkning. Exempelvis? .

.Israel måste ha rätt att skydda sig mot inhemsk terror. .

För övrigt har vi muslimsk enklavisering i Sverige också. Islamisterna vill det, för att skydda de sina mot den hemska västliga påverkan. Alltså bedriver även Sverige apartheidpolitik? Men det tycks inte bekymra Palestinagrupperna.

Palestinska aktivister spelar skickligt på svenska vänsterns arbetarklasspatos. Därför har det blivit politiskt korrekt för vänstern att heja på palestina. Man borde informera sig om att på aktivisternas dagordning står islamism. På palestiniernas sida står Hamas, vars agenda är tydlig. Man önskar tyvärr inte fred med Israel. .

Propaganda för den palestinska saken är inget för SIDA, som ju är en opartisk biståndsorganisation, även vad gäller informationsgivning. Självklart, tycker man.

Om palestinagrupperna vill producera propaganda, så får de betala själva. .

Ändå har SIDA tidigare genom åren betalat ut pengar till flera projekt och organisationer med politisk slagsida och inte alltid demokratisk agenda. .

.
Biståndsminister Gunilla Carlsson har genomfört viktiga förbättringar av biståndspolitiken med tydligare demokratifokus och krav på resultat, prioriteringar och öppenhet.” skriver Daniel Schatz i SvD.

Kan bara önska fortsatt framgång i det arbetet!

. .

Biståndet får betala åsikterna
Skrift om Palestina får bakläxa av ministern

Statligt bekostad skrift: Israel är en apartheidstat

Demonisering för oss inte närmare fred
Mellanöstern: betala propagandan ur egen plånbok
Vänsterprassel med islam

* Wikipedia om Forum Syd
svd st smp

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: