Hem > Uncategorized > Universitetet i Eindhoven förföljer politiskt oliktänkande i Sverige

Universitetet i Eindhoven förföljer politiskt oliktänkande i Sverige


*

Lärosätet
*
Detta är den slutsats man måste dra utifrån ett resonemang som en av universitetets företrädare anför på SvD:s Brännpunkt i dagarna. En docent i filosofi vid Eindhoven University of Technology har snickrat ihop ett något märkligt inlägg i debatten kring vad man får och inte får tycka i Sverige.

På motsvarande sätt som denne docent, Martin Peterson, ser sig manad att mobba oliktänkande grupper, så ger han per automatik även oss andra rätt att mobba den grupp han själv företräder. För en docent i filosofi bör väl veta allt om logiskt tänkande. Så vi tar honom på orden.

Alltså: om Martin P företräder Eindhoven UT (nej inte fotbollslaget – bara en påstått ”högre” läroanstalt), så ger Martin P oss samtidigt en väg att döma hans uppdragsgivare, universitetet i Eindhoven, samtidigt som vi bedömer honom själv och hans egna åsikter, enligt samma metod som han själv förespråkar:

Martin P – och därmed hans arbetsgivare – förordar alltså att vi efter varje debattinlägg som inbegriper det svenska politiska partiet Sverigedemokraterna (SD) ska göra tillägget ”För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister”.

(Lite märkligt kan det tyckas att ett holländskt universitet tycker till om svensk politik. Men det kanske har att göra med globaliseringen.)

Intressant. Martin P / E UT tänker sig nog att droppen urholkar stenen (inte genom sin tyngd förstås, utan genom att som vanligt ständigt falla) – en tes användbar i flera olika mobbningsammanhang. Liksom inom reklamvärlden.

Martin P själv, såsom varande docent vid Eindhoven University of Technology (fast det törs han konstigt nog inte skriva under just detta sitt inlägg), med hans eget sätt att se på åsiktsomvärlden och i kraft av sin egen grupptillhörighet (som anges av hans ospecade docenttitel), måste anses vara ombud för denna inrättning. Vad skulle den stackarn annars ha anfört som titel – ”icke docent någon särskild stans”? – ”allmän tycktillare”?

Så: när man tycker något alls om Martin P och hans eventuella synpunkter, så bör man ALLTID göra tillägget ”För övrigt anser jag att Universitetet i Eindhoven förföljer politiskt oliktänkande”.

*
I ljuset av Martin Petersons föreliggande, mindre begåvade inlägg i ”debatten” under SvD:s Brännpunkt, drar jag slutsatsen att han i sin tidigare inlaga om orättvisa tilldelningar av svin-influensa-vaccin i Sverige, då i DN, trots sitt försök till allmänhumanistisk approach faktiskt anser ATT politiskt oliktänkande INTE ska omfattas av människorättsprincipen.

Så även i filosofins värld finns prioriteringar. Tydligen.

Tror inte Martin Peterson är högprioriterad i något land.

Lämnar därför med varm hand över prioritetsbedömningen i Sverige till:
*
ss
*

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: