Hem > Uncategorized > Muslimska brödraskapets kluvna tunga

Muslimska brödraskapets kluvna tunga


.

ikhwan-MB

.

Trots Egyptens folks framgångsrika aktioner för frigörelse från diktatur återstår ännu ett hot: diktatur via islamisering.

Främsta företrädare för islamiseringsambitionerna är Muslimska brödraskapet, som vill att islam ska styra, inte bara Egypten utan alla världens länder.

Muslimska brödraskapet (MB) söker offentligt framställa sig som en organisation som vurmar för begrepp som ”demokrati”, ”frihet” och ”mänskliga rättigheter”. Vad man inte nämner är vilken definition man har av dessa begrepp. Att förutsättningen är att islam får hela makten. Att islams sharia-lagar införs. Att över alla står prästerskapet.

I praktiken innebär denna kluvna tunga att MB ljuger.

I Sverige tonas detta faktum ned av de självutnämnda islam-”experter” som söker ta upp hela det offentliga rummet och via sin desinformation kväsa alla försök till analys av vad som i själva verket är att betrakta som sanningen. Två av dessa ”experter” är Jan Hjärpe och Mattias Gardell. Istället för rationellt tänkande använder man sig av invektiv för att styra upp allmänna politiska opinionen – skällsord som ”rasism” kryddar texten.

Att MB i ett initialskede ligger lågt i sin framtoning under Egyptens frigörelseprocess är snarast att betrakta som ett steg 1 i deras ambitioner att först bli accepterade som en politisk maktfaktor i ett land där de tidigare varit förbjudna. Med tanke på att Irans makthavare är lierade med MB och att de därför gått ut och uttalat sitt stöd för ”folkets frigörelse” (läs: islamiseringsprocessen) så finns det anledning att lyfta fram och kritiskt granska MB:s dolda agenda liksom deras politiska förehavanden på den offentliga scenen.

I en mycket initierad inlaga i dagens Expressen presenterar kulturjournalisten Anna Ekström fakta kring Muslimska brödraskapet. Inte minst hur de talar med kluven tunga, lieringen till Hamas och hur svenska ”experter” valt att bortse från sanningen:
Badies brödraskap måste tas på allvar.

Muslimska brödraskapet bildades i Egypten 1928. Brödraskapet organiserar muslimer i mer än 70 länder i världen. Idag arbetar brödraskapet med ”uppsökande verksamhet” i muslimska enklaver i väst för att hårt knyta till sig människor – inte minst ungdomar. Man driver många parallella organisationer i väst, ofta med olika officiell inriktning men med samma islamiseringsmål. Man arbetar också via en social mission gentemot de fattiga i diktaturer som Egypten. På så sätt tillser man att öka människors tilltro till och stöd för brödraskapet själv och därmed för dess strävan i riktning mot islamisering.

Så skaffar sig Muslimska brödraskapet makt.

Freedom, Equality and – the Muslim Brotherhood är en dokumentärfilm av Walid al-Kubaisi, norsk-irakisk skribent och författare. Enligt egen utsago sekulär muslim. Al-Kubaisi har själv flytt från Irak till Norge för 25 år sedan från kriget mellan Saddam Hussein och ayatollah Khomeini. Han tar ställning för frihet och demokrati.

Filmen är 49 minuter lång och visades på TV2 Norge 2010-11-29.

Dokumentären är en lågmäld, undersökande film där Walid al-Kubaisi själv intervjuar ledande muslimska experter och företrädare för olika organisationer samt en person som hoppat av från Muslimska brödraskapet och som har avslöjande insikt i deras planer och metoder.

 

Obs: om länken tajmat ut (att filmen inte går att spela), snälla skicka mig en kommentar!

.

Övriga länkar:

Magnus Norell: Muslimska brödraskapet en del av problemet

The Muslim Brotherhood is our Enemy: om MB:s utbredning i USA

Mattias Gardells desinformationer

En egyptisk nyhetskälla

.

Blood stained - Coptic Al-Qiddissine Alexandria

. ex

Annonser
 1. 26 september, 2011 kl. 06:01

  Karin: du hade kommenterat här, men wp sållade bort det som ”skräppost”. Välkommen igen!

 2. 12 december, 2012 kl. 14:11

  Excellent beat ! I wish to apprentice at the same time as you amend your web site, how could
  i subscribe for a weblog web site? The account helped
  me a applicable deal. I were tiny bit familiar
  of this your broadcast provided vivid clear idea

 1. 17 februari, 2011 kl. 13:21
 2. 26 november, 2011 kl. 22:39
 3. 27 november, 2011 kl. 03:30

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: