Hem > Uncategorized > Sänka våra löner = Alliansens mål

Sänka våra löner = Alliansens mål


.

.

Dags för klarspråk. Alliansen är på väg att sänka våra löner. Så länge facket ställer sig i vägen så går inte det. Därför vill Alliansen avveckla fackföreningsrörelsen. Man är på god väg, genom att manipulera A-kasseavgifterna. Många medlemmar har redan lämnat facket.

.
När inte fackföreningarna finns längre, så har Alliansen segrat. Då kan de göra vad de vill med din lön, din skatt, ditt liv.

När du inte har social trygghet längre, när du knappt har någon lön att leva på. Då har du ingen frihet kvar. Du törs kanske inte hävda din rätt på arbetsplatsen. Av rädsla att förlora ditt jobb. Du har inte råd med saker du tyckte om.

Visserligen kan du slåss själv för din rätt, men då riskerar du jobbet.  De alltmer urholkade reglerna i arbetslagstiftningen lär inte bli till någon större hjälp.

.
Reinfeldt & Borg säljer in ett obegripligt koncept som officiellt går ut på att skapa flera arbeten. Vad de inte säger är att vägen dit går via sänkta löner.

Sänkta löner ska åstadkommas så här:
– skattesänkningar ska minska lönekraven
– sänkt A-kasseersättning ska göra att man blir villigare att ta låglönejobb
– högre skatt/avgift på A-kassa och sjukförsäkring ska ge samma effekt
– differentierade A-kasseavgifter: A-kassan förväntas hålla igen utbetalningar och facken förväntas dämpa lönekraven.

.
Alliansen säljer också, framgångsrikt, in konceptet att var och en kan bli sin egen lyckas smed. Pennies from heaven. Tro på dig själv, så ordnar sig allt. Du kanske till och med kan bli lika framgångsrik som Reinfeldt & Borg – och deras finansiärer.

Konceptet ”frihet”, som de också saluför, är i Alliansens tappning egentligen bara frihet FRÅN trygghet, kunskap, framtid. Säger de annat, så ljuger de. Framtiden i form av en ren miljö, social trygghet och möjlighet att utveckla sina förmågor är inte lönsam för Alliansen, därför ska den dumpas. För att ersättas av ett elitisktiskt tänkande där enbart kortsiktigt ekonomiskt lönsamma egenskaper premieras. För de redan rika.

På bekostnad av förmågor som hade kunnat leda mänskligheten framåt.

.
Du kommer att få betala för dig. Vad kostar en operation? Läkemedel? Är privata försäkringar trygga = kommer bolagen verkligen att bevilja kostnaderna? Har du råd?

.
Du som väljer Alliansen: förr eller senare kommer deras inhumana politik att drabba dig själv. Liksom din familj, dina  anhöriga, dina vänner, dina arbetskamrater, dina grannar, ditt samhälle och hela Sverige.

.
Alliansen lyfter fram sin ”arbetslinje”. Moderaterna kallar sig ”det ENDA Arbetarpartiet” på sina valaffischer och hoppas att du går på det. Alliansen sänker skatterna och ljuger sig blå.

Ty: Syftet med regeringens hela jobbpolitik är att PRESSA NER LÖNERNA.

Välfärden ska bort, skrev Reinfeldt i sin bok och fortsatte: ”Gränsen går vid svält.”

..
Sveriges ekonomi är mycket god – trumpetas ut på löpsedlarna. Är din ekonomi god?

ÄR Sveriges ekonomi god? På 1970-talet var vi bland världens 5 rikaste länder. 2010 har vi halkat ner till plats 30.

.
Moderaterna tycker inte längre att politisk ideologi är viktigt. Smartare att köra utan, så att väljarna inte kan kritisera. Utan ideologi är det svårt att urskilja och sätta ord på orättvisorna. Utan ideologi får man ett samhälle där penningen får företräde framför mänskliga värden. Penningen i centrum, människorna i putten. Nihilism.

Att människor mår dåligt i ett sådant samhälle är ett bakslag för Alliansen. Man vill ju inte framstå som de inhumana krafter man egentligen är. Därför måste den sanna bilden justeras. Inför väljarna. Så att man framstår som humana.

Med en peng i ena handen och ett köpt mirakelkoncept i den andra slänger man in plötsliga, ogenomtänkta lösningar. På problem man själv borde insett för länge sedan. Alliansen klarar inte av att engagera sig i de processer man startar. Ingen uppföljning, ingen analys, ingen utvärdering. Ingen feedback. Därför får man inte den nödvändiga informationen om verkligheten. Man saknar helt enkelt den kunskap om och det intresse för människor som skulle behövas för att verkligen åstadkomma en positiv förändring. Troligen för att just det målet saknas.

Moderaterna ger, så här i valtider, därför ofta efter på de punkter där de får kritik som framstår som befogad inför väljarna. Smartare att ge efter och låtsas samarbetsvilliga. Bara de vinner valet.

Reinfeldt ser sig själv som den som är lämpligast att leda Sverige.

Den upplyste despoten. Envåldshärskaren.

Men han är inhuman. Och föga statsmannamässig.

.
Novus Opinion har gjort en opinionsmätning som visar att fler än 75% av de tillfrågade väljarna bestämt säger NEJ till sänkta löner.

Men: Hur går detta ihop med Alliansens framgångar?

Svar: Inte alls. Väljarna har bara inte förstått att Alliansen vill sänka lönerna.

Samma opinionsmätning visar att endast 14% vet om det.

.
Alliansen har haft dessa planer länge. Skatte- och A-kassepolitiken strävar ditåt. Försämrad sjukförsäkring bekostar skattelättnaderna.

.
Var passar då jobbskatteavdragen in?

Jobbskatteavdrag är mest lönsamt för höginkomsttagare. De har fått ett avsevärt klirr i kassan.

Under rubriken Borgs sista budget? skriver Västerbottens Folkblad 14/4 och refererar Ekots lördagsintervju med Anders Borg:

– Anders Borg tjänar 60 000 kronor netto per månad.
– En hotellstäderska får ut 1/5 av detta belopp.
– Hon ska dessutom betala landets högsta A-kasseavgift: 430 kr/mån.

Höga A-kassevgifter har dock inte lett till flera jobb.

Vad ska de då vara bra för?

Anders Borg klarade inte av att förklara detta i intervjun.

Ekot fick själva göra en analys: De ojämlika A-kasse-avgifterna har använts för att finansiera jobbskatteavdraget.

Hotellstäderskor har fått betala Borgs egen skattesänkning.

.
Ja – vad trodde DU?

.

.

Referens: artikel i SvD Brännpunkt skriven av (s)-trion Lundby-Wedin, Sahlin och Östros: Jobbpolitiken går ut på att sänka lönerna..

Slutdebatt.

.DN, DN, DN, SvD, SvD, AB, AB, AB, AB, AB, AB, AB, AB, AB, Exp, Exp, Exp, Exp, Exp, Exp, Exp, Exp, GP, GP, GP, GP, GP, SydS, SydS, SydS, SydS, SydS, Dagen, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD.

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: